2013. február 21., csütörtök

Mesék és állatok

Nálunk mostanában egyre több mese megy. Persze cenzúrázott, na meg a favoritok még mindig mehetnének éjjel-nappal megállás nélkül. Még mindig az állatos mesék mennek, a Verdákat pedig legalább egy fél éve nem néztük!!! Azért ez haladás,mert másfél évig a két része ki nem szakadt a dvdből. Általában a szobájában nézi, de ha apa még nem ér haza, akkor a nappaliban lévő nagytévé a nyerő. Ilyenkor pendrive-ról néz meséket, amiket cserélgetek. Bár már hónapok óta nem nyúltam ehhez sem hozzá, mert a kedvencek vannak rajta. Ilyen a Bogyó és Babóca, A Barbie és a hercegnőképző (megnézni csak és kizárólag kopogós cipőben és hercegnő ruhában lehet...), A Madagaszkár pingvinjei, A madagaszkár mindhárom része, Goofy, Aranyhaj, Csingiling. (Bevallom, puskáznom kellett :)
Ilyenkor leül, pucoválok valami gyümölcsöt, és nézi. Fotelban fekve, szőnyegen fekve, feje alatt a lába, puff alatt fekve, illetve egyéb kicsavart pózokban. Ez megy 10-15 percig, aztán jönnek mellé a játékok, és játszik is közben. Úgyhogy moziba sem mostanában fogunk menni, hiába is szeretné, mert nem bírna végigülni szerintem egy mozifilmet :)
Aztán a másik, amiről írni akartam, az az állatszeretet. Bármilyen, bármekkora. A cicáink közül a kicsi vörös-fehér a kedvenc, mert ha meglátja Zitát, akkor úgy bír bújni meg törleszkedni hozzá, higy akár fel is borítja a gyereket,ha nem vigyáz. A kistesója a cicának még ősszel eltűnt, Zizz azóta is emlegeti,hiányzik neki. Bár valamelyik nap láttuk itt a házunknál, de nem jön ide hozzánk már :( Valaki befogta, és jó helye lehet,mert kis duci.Úgyhogy legalább megnyugodtunk, hogy nincsen semmi baja.
A szomszédunkban,pár házzal odébb van egy egy éves vizslalány, aki imádja Zizit, együtt rohangálnak a kapunál, szeretgeti Zita, Lady pedig olyankor mozdulatlanul, csukott szemmel, szinte kéjesen élvezi a pillanatokat. Hihetetlen, mennyire figyel rá a kutya, nehogy egy hirtelen mozdulattal megijessze,vagy megkarmolja. Még pacsit is úgy ad,olyan óvatosan, hogy még a gazdija is megcsodálta :)  Úgyhogy már eldöntött tény, ha Barcikára költözünk, akkor kutyusunk lesz. Vagy egy golden retriver, vagy vizsla, labrador...Mindenképp nagyobb testű, szeretni való barátot szeretnénk.
Aztán persze az állatok körébe tartoznak a lovak, amiket mindig megnézünk, és tavasszal végre lovagolni is eljárunk majd.Meg az összes tanyasi állat.
Úgyhogy mikor tegnap a barátnőmnél megláttam a gyűjthető tanyasi állatokat, pillanatnyi gondolkodás után megvettem. Persze veszteni nem vesztettünk vele semmit, 390 ft, van benne könyv, egy malac,meg egy boci. Úgyhogy most gondolkozom,megrendeljem-e. Ugyanis 2000 ft lesz, kéthetente jön. És tíznél biztosan több lesz benne. Úgyhogy most keresgélek, hátha találok valahol egy készletet, ahol kompletten megvehetném, olcsóbban ezeket az állatokat.Ugyanis Zizi ezekkel aludt, ezzel kelt, és imádja. Úgyhogy errefelé gondolkozunk most a névnapjára majd :)

2 megjegyzés:

  1. Ma Szonjus is azt kérte, megkapta, elosztották, neki a boci, Kirának a röfi. Azért 2rugő, vagyis havonta 4, durván sok érte.

    VálaszTörlés
  2. mi is pendriveról nézünk mesét. vagy youtube-ról is szoktam nekik indítani, ha valami különleges kívánságuk van.
    Egy golden retriever de jó lenne nekünk is!!!! majd ha egyszer saját házunk lesz:)

    VálaszTörlés