2012. február 16., csütörtök

A nagy ABC-s összefoglaló

Egy barátnőmtől "nyúltam le", nagyon megtetszett. Régen írtam már róla olyan igazi összefoglalót.
A - ALVÁS: Este kilenckor fekszik le, reggel hétkor kel.Éjszaka általában alszik, néha iszik vagy be kell takarni. Napközben egyre nehezebb elaltatni, főleg, ha itthon van. Egytől háromig alszik, ha elalszik, akkor 2-3 órát simán lenyom. Szüksége van még rá,ha kimarad, estére brutál hisztis-nyűgös lesz. Az esti elalváshoz még annyit, hogy mindenféle mondvacsinált ürüggyel húzza, nehezen alszik el.
B - BARÁT: Már az oviban is szépen eljátszik a barátnőivel, Zoliéknál pedig Noellel. A mi felnőtt barátainkat is kisajátítja, mindig az van, hogy Ők az Övé.
B-BETEGSÉG: Erről gondolom nem kell bőven írnom, mivel októbertől erről szól az életünk. Mondjuk, várható volt, mert még a tavalyi pulmonológiás vérvételen megmondták, hogy a légúti fertőzésekre fogékonyabb.No de hogy ennyire...
B-BESZÉD: mindent tud, ért, mond. A pergős hangok még nem mennek, de amúgy szépen meg lehet érteni a mondatait.
C-CSALÁD: imádja a családot, a nagyszüleit. Ha hármasban vagyunk, akkor egyszerre ölel minket, egyszerre kell puszit adnunk egymásnak.Hagyomány.
C-CSÁMPA: sajnos még mindig supinált cipőt hord, még pár évig biztos. De amúgy már szépen lehet látni, hogy jön felfelé a lábboltozata. Akadályozni semmiben nem akadályozza, hihetetlen mozgásigénye van.
D-DAC: inkább nem is mondok semmit. Rettentően dacos,tiszta anyja a gyerek. Ha valamit kitalál, eldönt, akkor körömszakadtáig meg tovább is ragaszkodik hozzá.
E-ELEVENSÉG: hihetetlenül eleven, életre való kis hölgy. Reggeltől estig pörög, ugrál, rohan. Fáradhatatlan.Ha Ő elfárad, és önként lefekszik, akkor minimum 40 fokos láza van.
F-FEJLŐDÉS: elvileg minden rendben van vele, korának megfelelő értelmi és fizikai állapotban van. Bár be kell valljam őszintén, soha nem szoktam nézni, hogy miket kell-kellene már tudnia. A doki és a védőnők szerint teljesen rendben van.Sőt.Mikor fel kellett sorolnia a testrészeket, akkor nem hagyta ki az állat, a ádámcsutkát, szívet sem. Csak kicsit röhögtünk rajta, ahogy az ÁDÁMCSURKÁT megmutatta magán :)
F-FOGAK: már régóta 20 darab, csodaszép,egyenletes, hófehérséget villogtat. Naponta kétszer-háromszor mossuk, egyszer sem maradhat ki, mert rögtön belepedékesedik. (doki mondta, hogy a gyakori antibigyós kezelés utóhatása)Rossz foga nincs, de mivel a családból most sokat jártunk fogorvoshoz, így Őneki is fáj néha-néha. A dentinoxos kence vagy a c-vitaminos ORVOSSÁG általában használ rá :)
G-GYURMA: sokat gyurmázik, de nem nagyon látszik a fejlődése. A kitartásában van hiány, ha egyszer nem sikerül, már meg sem próbálja utána.
H-HISZTI: az sajnos nagyon is jelen van az életünkben. Mindig,mindenkor,mindenhol. Teljesen mindegy, hogy életveszélyes dolog miatt mondasz ellent neki.Már az a tény, hogy ellentmondasz, kiveri nála a biztosítékot. Lehetetlen higgadtan kezelni a helyzetet, mert nem lehet megalkudni, megzsarolni, megbeszélni. Semmi az ég egyet a világon nem használ. Ha kinevetem, még jobban hisztizik.Ha nem veszek róla tudomást,akkor is. Ha leguggolok megbeszélni vele, meg sem hallgat. Tanácstalan vagyok,teljesen ezzel kapcsolatban. Komolyan mondom, mire megtanulom kezelni, addigra majd kamaszodni fog...az sem lesz jobb...
I-IVÁS: még mindig nagyon keveset. Oviban csak vizet, pár kortyot. Itthon teát vagy szörpöt, azt egy picivel többet. De komolyan mondom, a fél litert sem érjük el egy nap...Levest mondjuk minden nap eszik, szereti és igényli is, de semmivel nem tudom rávenni arra,hogy több folyadékot vegyen magához.
J-JÁTÉK: igényli, szeret. Igényli, hogy foglalkozzunk vele, minden családtaggal más-más játékot favorizál. Ha úgy van, egyedül is szépen, hosszú ideig eljátszik, néha ki-ki jön, megmutatja mit épített, vagy éppen főz nekem valami finomat. Nagy favorit még mindig az autózás és az autópálya. Oviban is van, hogy fiúkhoz áll be, építeni, tologatni, vonatozni :) Szeret főzni, favonatozni, kergetőzni, bújócskázni. Sajnos hamar szétpakol, össze pedig soha nem akar...
K-KAKA: Végre valahára ez is beállt. 3-4 naponta van, jó kis adag, bár elég nehezen jön világra. Sajnos biztos közrejátszik benne a kevés folyadékbevitel is.
L-LABDA: pattogtatja kettőt hármat már szépen egymás után, illetve rúgni is szépen tudja. Már egyre kevesebbet fog és rúg mellé.
M-MESE: nagyon szereti, olvasni és nézni is. Olvasni általában én olvasok neki, azt mondja, hogy én szebben mesélek.Nézni is szokott, bár erősen cenzúrázom még.Inkább a dvd-t preferálom, bár hétvégén délelőttönként Dórát, Chuggingtont, Diegot, Eperkét engedjük neki. Az esti mesét maminál szokta néha-néha nézni, bár akkor is inkább a TV maci miatt. Amúgy Nemo, Elvitte a víz, Kisvakond, Verdák, Szilaj, Tom és Jerry, Fifi, Madagaszkár és Shrek rajongó. De szereti még Grillus Maszkabálját és a Bogyó és Babócát is.
N-NAPIREND: Beállt, betartjuk. Most már itthon is átvettük az ovis napirendet, korábban fektetem délben.
NY_NYAFOGÁS: űberbrutális. A szőr feláll a hátamon,ha elkezdi:) Rám-nálam hatástalan, mindenki mást a családból meglágyít.Persze olyankor én vagyok a köcsög szigorú.No komment.
O-OVI: Imádja, igényli.Rengeteget tanul, jó és rossz dolgokat egyaránt. Rengeteg verset-dalt tud már, és rengeteget költ hozzá.
Ö-ÖLTÖZÉS: Sajnos nem öltözik.Egyáltalán. Megemeli a pólót, és már nyafog, hogy Ő ezt nem tudja.Brutális, kiborító. Hiába próbálkozok bármivel, hatástalan. Nem tudom rávenni az egyedül öltözésre. Ő lesz az egyetlen, akit még felnőtt korában is az anyja öltöztet...
P-PARAMÉTEREK: körülbelül 98 centi, és 13,5 kiló. Vékony, magas testalkatú szupermodell. 23-24-es tappancsokon illegeti magát, amik lúdtalpasak, de mi így szeretjük.
(kattintásra nagyobb)
R-REKLÁM: még mindig reklámfüggő. Mindegy, hogy melyik reklám, de akkor megáll az élet. Mindegy, mit csinál közben, vagy hova készült, de leragad,  megkövül, se lát, se hall :)
S-SÉTA: kötelező. Ha itthon vagyunk, akkor a Sajót szoktuk megnézni, vagy könyvtárba sétálunk. Ha jobb idő van, akkor az oviból elhozva megállunk Barcika sétálóutcáján, ahol apa is dolgozik, és ott ténfergünk. Már nem kéri ölbe magát régóta, szerintem a babakocsinkat sem használtuk ki soha.Pedig annyira szerettem volna tologatni benne, de hiába. Piciként kendőztünk meg autóztunk, 9 hónapos korától meg sétáltunk 2 lábon. Nekem azért hiányzott egy kicsit a babakocsis korszak :)
T-TÜNDÉRZITA: még mindig tökéletesen illik rá a név (persze hisztiidőn kívül). Vele bárhová el lehet menni, vele bármit meg lehet csinálni. Komolyan mondom, a legszebb álmaimat is felülmúlta ez a kislányka. Bújós, cserfes, huncut, szépséges tündér.
U-UTAZÁS: tökéletesen mindegy, hogy hová megyünk,csak menjünk. Kocsival, gyalog, busszal, az teljesen lényegtelen. Csak ne legyünk itthon. Ha bárhová elmegyünk, angyal üzemmódra kapcsol, bájos, cuki kis hölgy.
V-VÁSÁRLÁS: tipikus nő, imád vásárolni.Teljesen mindegy, hogy mit, csak menjünk. Ebben nem az anyjára ütött:)
Z-ZÁRÁSKÉNT: számunkra a világ legtökéletesebb gyermeke. Minden vágyam valóra vált általa. Ha már soha nem lesz kistesója, már akkor is megérte élnem.Érte,általa lett szebb ez a világ.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése